נגישות אתרים

נגישות אתרים - גאו מדיה

רוצה להתחיל?

יאללה לעבודה!

באוקטובר 2017, נכנס לתוקפו חוק נגישות אתרי אינטרנט הוא לא רק בא לייעל ולאפשר את היכולת של אנשים מוגבלים לגלוש ברשת, הוא בא לעשות צדק. בתקופה זה כמעט כל אדם יושב מול מחשב ומנהל את חייו, היה זה אך צורם שקהילה שלמה שמהווה 20% מאוכלוסיית מדינת ישראל, לא יכולה לנצל וליהנות מהרשת.

מדובר על נכים הסובלים מנכויות שונות, שלא מסוגלים או לא יכולים לגלוש ברשת, ללא תחליפים או עזרים מיוחדים גם בגלישה, גם בקריאת תוכן, תמונות, הורדת חומרים ועוד.
היום כמעט לכל מוסד ציבורי, יש אתר ממנו אפשר להוריד מידע וטפסים, מה שחוסך את הביקור במקום. מי שבעצם צריך את השירות הזה אולי בעיקר, הם דווקא הנכים, אבל ללא היותם של האתרים הללו נגישים, הם ודווקא הם למרות כל המגבלות שלהם, יצטרכו לכתת את רגליהם עד לכתובות של המוסדות הללו כדי להשתמש בשירותים שלהם.

יש משהו מאוד לא הוגן בעניין הזה ולכן נגישות אתרים היא היום חובה, עבור גופים גדולים וקטנים. ארגונים שונים, מוסדות ציבור וגם חנויות וירטואליות.

נגישות אתרים 5568

נגישות אתרים היא התקן 5568 המחייב. אלה הן בעצם הנחיות בינלאומיות של נגישות אתרים ותוכן באינטרנט, כפי שהותוו ע"י הארגון העולמי. התקן קובע כי כל אתר צריך לבצע שינויי נגישות כדי לאפשר למוגבלים עם נכות כלשהי לגלוש באתר.

לעיוורים לדוגמה יש צורך בתוכנה לקריאת מסמך, והאתר עצמו צריך להיות מסוגל לקלוט את התוכנה הזו. הם יוכלו לקרוא באמצעותה. צריך לבדוק גם שההנגשה לא פוגעת בקלות הגלישה ומאפשרת גלישה חלקה ונכונה.
לנכים בגפיים למשל קשה לאתר כפתורים ולכן יש להבליט אותם. יש תוכנות שקוראות צילומים או מסבירות תמונות או וידיאו וכל אלה חייבות להיות באתרים בהם גולשת אוכלוסיית הנכים.

התקנות מחייבות כל אתר אשר מעניק שירות לציבור, להפוך לאתר נגיש. אלה יכולים להיות אתרים פרטיים שמעניקים שירות, כמו למשל אתרים של בתי אבות או מוסדות ציבור. כל אתר של עמותה, אגודה או ארגון שלנכים יש צורך בשירות שלו, חייבים להנגיש את האתר נגישות אתרים זו חובה היום.

מי צריך לעשות נגישות אתרים?

החוק בישראל קובע כי יש פרמטרים מסוימים המחייבים נגישות אתרים. חייבת נגישות מלאה על כל אתר אשר ההכנסה שלו היא למעלה ממיליון ₪ בשנה. חלה חובת נגישות אתרים על אתר שההכנסה שלו היא מעל 300,000 ₪ ואשר הוקם אחרי אוקטובר 2017.

יש חובת נגישות אתרים חלקית על אתר אשר יש לו הכנסה ממוצעת של 300,000 ₪ בשנה. וכן כי הוא הוקם לפני אוקטובר 2017. אתר אשר הכנסתו בין 100,300 אלף ₪, חייב לבצע נגישות אתרים חלקית והוא יקבל פטור עד שנת 2020. כאשר מדובר בעוסק פטור שהכנסתו היא מתחת ל-100,000 ₪ בשנה, עליו פטור מהנגשה.

נגישות אתרים היא מחייבת. אם גולשים המוגדרים כנכים, נתקלים בבעיות של גלישה באתר, זכותם לתבוע את בעליו. את התביעה הם יכולים להגיש באמצעות ארגון המגן על בעלי מוגבלויות או בעצמם. כאשר יש תלונה על באג כלשהו, מקבלים בעלי האתרים 60 יום כדי לתקן את האתר. אן האתר לא יתוקן, בעל האתר צפוי לקנסות.

חשוב לומר כי בעלי אתרים, שלא יודעים כיצד הם יכולים לבצע נגישות אתרים, מוזמנים לפנות לאיגוד האינטרנט הישראלי ולקבל הנחייה או הדרכה מתאימה. לקבל את דרישות התקן ולהסתייע ביועצי נגישות מטעם האיגוד.

תמיד טוב לשתף.

פייסבוק
טוויטר
לינקדין
וואטסאפ
מייל

עוד דברים מעניינים.

רוצה להתחיל?

יאללה לעבודה!

מחכים לך עם תוכנית דיגיטל שמתאימה בדיוק עבור העסק שלך

רגע לפני...

קבלו הצעה אטרקטיבית!